Dec 30

De laatste zaterdag van 2012, het decor is zwembad De Koerbelt in Rijssen voor een potje waterpolo tussen De Mors Heren 2 en VZC - E&P 2 uit Veenendaal. De nummer 2 tegen de nummer 5. Afgaande op de statistieken, uit gewonnen met een incompleet team met 6-8, zou dit een gelopen race kunnen zijn.. Dat het dan toch een bijzonder spannende wedstrijd werd had voornamelijk te maken met onderschatting en niet met de tegenstander. Ook was team niet compleet, de vervangers waren niet de minste; zo deden Ruud ten Wolthuis, Marien Nijsink en Jan Schulenburg mee voor de zieke, geblesseerde of gewoon afwezige Dick ten Bolscher, Hans ter Harmsel en Hans Poortman.

Een tipje van de sluier was al gelicht; een spannende wedstrijd was het zeker! De Mors Heren 2 kon in het eerste kwart kort een voorsprong nemen, maar had het grootste gedeelte geen grip op de wedstrijd en de tegenstander. De Mors Heren 2 speelde aanvallend te statisch, rondde niet of nauwelijks breaks af en speelde slordig man-meer situaties uit. De tegenstander stelde daar goede pressing en mooi uitvoeren van man-meer situaties tegenover. Gelukkig was het in het eerste kwart nog maar 1-2 voor VZC - E&P 2, het tweede kwart sloot wel af op 2-4! Op zich nog geen schokkende stand, en de heren van De Mors Heren 2 bleven vertrouwen houden in een goede uitslag.

Het derde kwart leek het wel een ander team dat speelde. Het slot ging op de verdediging en de neuzen stonden de goede kant op! Ondanks een aantal uitsluitingen aan beide kanten viel er maar één doelpunt, en deze was gelukkig voor wit. Stand 3-4, alles was nog mogelijk in het laatste kwart!

De tegenstander had dat ook in de gaten en begon steeds fysieker te spelen, en als gevolg daarvan kon aan het begin van het vierde kwart B11 zijn derde uitsluiting noteren. Een kantelpunt in de wedstrijd? Het leek er op, want uit de man-meer die op de uitsluiting volgde, scoorde De Mors Heren 2, stand 4-4! Het was pas tijdens deze periode dat de opgetrommelde versterkingen van zich lieten spreken, Ruud ten Wolthuis als eerste. Na een mooie break kon hij zijn doelpuntje meepakken door een druk-stoot-schot-bal (Ruud, wat was het nu precies?), waardoor De Mors Heren 2 voor de tweede keer in de wedstrijd een voorsprong namen, 5-4! De tegenstander had nog eenmaal een antwoord door tijdens een man-meer situatie te scoren zodat de stand weer gelijk was; 5-5. Het verschil zat 'm in de staart. Zo'n 30 seconden voor het eindsignaal kon De Mors Heren 2 na een break de 6-5 op laten tekenen, en op 1 seconde voor het einde werd de verlossende 7-5 gemaakt, beide door Jan Schulenburg.

Moeizame 3 puntjes, vooral door gemakzucht en onderschatting. Het niet kunnen inzetten van de vertrouwde mid-voor spelers als Hans Poortman of Dick ten Bolscher zal ook wel invloed hebben gehad, maar De Mors Heren 3 had de wedstrijd veel eerder naar hun hand kunnen en moeten zetten. Niettemin winst en de koppositie van de competitie zoals hieronder te zien is.


Voor de actuele stand en komende wedstrijden:


Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.