Jan 10

Allereerst een fantastisch 2013 toegewenst, zowel op persoonlijk als ook op waterpolo gebied. Ikzelf mocht het nieuwe jaar beginnen in De Mors Heren 4 en ook nog lekker meespelen met Heren 2, en dat alles tijdens de eerste mooi gevulde waterpolo zaterdag van het nieuwe jaar. Van Heren 3 zijn er een aantal foto's en filmpjes beschikbaar, hierover later meer.

De Mors Heren 4 - De Mors Heren 5

Een waterpolokraker! Tijdens deze stadsderby laaiden de emoties hoog op en werd er op het scherpst van de snede gestreden, alleen maar mooi voor de toeschouwers. De ambities van Heren 5 waren en zijn promotie, iets wat voor Heren 4 niet zo nodig hoeft. Dat was te zien in de opkomst, waar Heren 4 de spelers bij elkaar moest schrapen en met 8 spelers aan de start verscheen, was Heren 5 op oorlogssterkte verschenen; in totaal 11 spelers!

Heren 5 startte sterk en stond het eerste kwart al met 1-2 voor. De thuisspelende ploeg, Heren 4, had geen antwoord op het goede verdedigende werk en maakte verdedigend de nodige foutjes. Heren 5 schudde zelfs een zone uit hun mouw? In het tweede kwart reageerde Heren 4 succesvol op het spel van Heren 5, onder andere door regelmatig met 2 midvoors te spelen en sneller in de omschakeling te reageren, wat tot gevolg had dat aan dit kwart met een 4-2 voorsprong afgesloten kon worden.

Terwijl Heren 4 stug hun spelletje vol bleef houden, ging Heren 5 juist rommeliger spelen en begonnen ze te reageren tegen de leiding. Desondanks kon Heren 4 dit niet omzetten in een grotere voorsprong, de vermoeidheid sloeg bij sommige spelers toe! Door doelpunten aan beide kanten werd dit kwart afgesloten met 5-3. Voor Heren 5 moest het dus in het laatste kwart gebeuren.. Helaas voor Heren 5 was de verdediging van Heren 4 ondoordringbaar en kon Heren 4 er zelfs nog een doelpuntje bij maken.

Voor de competitie maakt het vooralsnog niet uit; Heren 5 staat nog fier op plaats 1 maar Heren 4 sluit aan, zoals hieronder te zien is.


Klik hier voor de competitiestand.

De Mors Heren 2 - WS Twente 2

De heren van De Mors Heren 2 moesten aantreden tegen WS Twente 2, een mix van jonge en ervaren spelers. Heren 2 had, net zoals Heren 4, een aantal spelers toegevoegd in verband met afwezigheid van een aantal basisspelers, de sfeer was daarom goed en vol vertrouwen werd de wedstrijd tegemoet gezien.

In het eerste kwart was nog niet veel te zien van dat vertrouwen en golfde het spel heen en weer met een 2-1 voorsprong aan het eind van het eerste kwart tot gevolg. Veel zwemmen, weinig doelpunten, en er werd dan ook tijdens de rust naar adem gesnakt.

Het tweede kwart liet een ander beeld zien, met een doelpuntenfestijn tot gevolg. Helaas vooral voor de tegenstander WS Twente 2, waarbij er door Heren 2 steeds weer dezelfde fouten werden gemaakt.. zowel verdedigend als ook aanvallend.. Dit was veruit het slechtste kwart van Heren 2, met een stand van 5-7 in het voordeel van WS Twente 2.

Dat moest anders, en in het derde kwart stonden de vizieren scherper en werd er beter verdedigd. Door keihard werken en stug doorgaan kon de achterstand omgebogen worden naar een 9-9 stand en kwam het vertrouwen terug! Nu nog doorduwen en de spreekwoordelijke trekker overhalen.

Het vierde kwart leek het lang dat de volle 3 punten in Rijssen zouden blijven door een vroeg doelpunt van de midvoor van Heren 2. Maar ja, als je dan als team 3 U20's en een strafworp weg moet werken wordt het lastig. De tegenstander 'voelt' dat er meer te halen valt en dan moet er niet raar gekeken worden dat er (gelukkig nog voor Heren 2) gelijk wordt gespeeld, 10-10.

Helaas geen winst voor Heren 2, waardoor de koppositie wel in gevaar komt. Anderzijds, wil Heren 2 wel promoveren dit competitiejaar? Hieronder de stand.


Klik hier voor de competitiestand.

De Mors Heren 3 - SGHA 3

De tegenstander SGHA 3 uit Heerenveen zag er in ieder geval sterk uit! En het eerste kwart konden ze ook nog meekomen door fysiek sterk te spelen. Maar daarna was het dan ook over en uit. Via een redelijk gelijkwaardig eerste kwartje kon Heren 3 in de opvolgende kwartjes eenvoudig uitlopen. De tegenstanders zagen er dan wel sterk uit, conditioneel moesten ze echt wel hun meerdere in Heren 3 erkennen.

Halverwege het tweede kwart was de stand nog 5-4 in het voordeel van Heren 3, eind tweede kwart was het al opgelopen tot 9-4 door snelle en uiterst effici├źnte breaks.

Toch bleef Heren 3 de aandacht erbij houden, en tijdens de rust werden er nog wat aanwijzingen gegeven door de coach van Heren 3, Jeroen Nijkamp.


Ondanks de aanwijzingen van de coach was het derde kwart niet zo succesvol als het tweede, maar kon er nog wel worden uitgelopen tot 12-6. De tegenstander vond het ondertussen allemaal wel prima, deed niet meer dan het hoogstnoodzakelijke, pakte twee doelpuntjes mee en hield zo nu en dan een gedwongen rust van 20 seconden.

Na het derde kwart was de wedstrijd al over, Heren 3 kon de score nog verder uitbreiden voor het doelsaldo, iets wat aardig gelukt is; 7 voor en 1 tegen.

De eindstand van 19-7 is in niets geflatteerd, Heren 3 speelde met de tegenstander (en de tegenstander liet met zich spelen). Bij de toeschouwers werd al geroepen dat SGHA 3 een kabouterteam was, de klasse waarin ze spelen onwaardig. Toch hebben ze al 12 punten verzameld, waardoor het gewoon een erg goede overwinning van Heren 3 is! Hieronder de stand.


Klik hier voor de competitiestand.

Heren 1 speelde ook nog een wedstrijd waarvan helaas geen verslag is gemaakt. De links naar de verschillende standen staan hieronder:

Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.