Feb 1

Ik liep vanmorgen door de stad en ik zag allerlei boeken over afvallen.. De één nog fleuriger dan de ander, met prachtige foto's en gerechten, van redelijk geprijst tot schreeuwend duur en bijna allemaal met mooie beloftes. Ik zet er vol verbazing naar te kijken, want waarom veel investeren terwijl de oplossing volgens mij helemaal niet moeilijk hoeft te zijn:

  • Laat al het snacken staan
  • Stop met alcohol, frisdranken en vruchtendrankjes en drink alleen nog maar water. Gewoon uit de kraan of iets vergelijkbaars zolang het alleen maar water is.
  • Eet gezond en regelmatig, met dagelijks voldoende groenten, fruit en noten.
  • Beweeg. Bijvoorbeeld door twee maal per week een 1½ uur sportschool en daarnaast een flinke wandeling of fietstocht.
  • Bovenal; eet met mate! Een beetje leeg gevoel is helemaal niet erg.

Van het bovenstaande kun je best na één maand afwijken door in de weekenden met mate wel snacks te nemen, een lekker wijntje of iets dergelijks, zolang je door de week je er maar aan houdt. Voor mij werkt het prima, in iets meer dan één maand ben ik 6kg kwijt! Dus waarom al die boeken in huis halen terwijl gewoon je boerenverstand gebruiken hetzelfde resultaat geeft.

Bovenstaande is uit eigen ervaring gedeeld. Ik heb er niet voor gestudeerd en pretendeer zeker niet een voedingsdeskundige te zijn! Hou rekening met jezelf en hoe je je voelt en neem bij twijfel contact op met een deskundige.

Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments
The author does not allow comments to this entry