Apr 3

Dat is eigenlijk wel de strekking van het hele artikel, ondanks dat er ook nog wel wat over De Mors Heren 1 en De Mors Heren 2 in staat. De Mors Heren 3 kampioen, en dat al ruim voor het einde van het seizoen (nou ja, ruim, er zijn nog 2 wedstrijden te gaan).

De Mors Heren 1 en De Mors Heren 2 moesten allebei uit spelen, beide op hun manier tegen naaste concurrenten. De Mors Heren 1 moest uit tegen Ed Hardy Robben 2. Door inzet en vechtlust kon De Mors Heren 1 er in ieder geval 1 punt uit slepen (eindstand 11-11), waardoor ze in principe alles nog in eigen hand hebben. Een eindstand boven die vervelende degradatiestreep is zeker nog mogelijk! Zie hier de stand van Bond Heren 2B.

De Mors Heren 2 moest uit tegen VKC 03 1. In principe heeft De Mors Heren 2 nog zicht op de 2e of zelfs 1e plek, waarbij ze dan zelf wel alles moeten winnen en VKC 03 1 of De Veene 1 punten moeten laten liggen, en beide stonden 4 punten voor op De Mors Heren 2. Ook moeten ze beiden nog tegen elkaar! De wedstrijd ging dus wel degelijk ergens om, en het is dus mooi om te weten dat De Mors Heren 2 de punten mee heeft genomen naar Rijssen. Hier is de stand van Bond Heren 4D te vinden.

Dan nu De Mors Heren 3. De stand voor afgelopen zaterdag was als volgt:

In het ideale geval kon alleen VZ&PC 2 de heren van De Mors Heren 3 nog inhalen, maar dan moesten ze wel alles blijven winnen en dan nog moest De Mors Heren 3 geen enkele wedstrijd meer winnen. VZ&PC 2 moest uit tegen ZEW 1, een concurrent voor de 2e plaats, ruim voor de wedstrijd van De Mors Heren 3 thuis tegen Deltasteur.

De wetenschap wie er in die wedstrijd gewonnen had, werd bewust niet doorgegeven aan De Mors Heren 3, die tot in de tenen gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen. Aangemoedigd door een meute publiek en vanuit een hechte en goede verdediging werden de aanvallen afgevuurd die in de eerste kwartjes wel iets weinig rendement opleverden.

De Mors Heren 3 konden de hele wedstrijd dicteren, Deltasteur kon daar echter niets tegenover stellen. Het was meer aan de slordigheid van De Mors Heren 3 te wijten dan aan de aanvalskracht van Deltasteur dat ze nog een doelpuntje als troost konden (of was het mochten) maken.

Hier de laatste minuut van de wedstrijd, gefilmd door een toeschouwer.

De eindstand van 11-1 was geheel terecht, en De Mors Heren 3 kon zich kampioen van District 2 Heren 1A noemen!

Na het tekenen van van het wedstrijdformulier was het allemaal officieel..


Zowel De Dinkel 1, ZEW 1 als VZ&PC 2 (VZ&PC heeft zelfs verloren van ZEW 1) kunnen De Mors 3 niet meer inhalen. Sterker nog, de concurentie tussen hun is nog meer geworden en ze kunnen allemaal zelfs met een gelijk puntenaantal eindigen, allemaal op 46! Zie hier de stand van District 2 Heren 1A.

Na felicitaties over en weer, een bloemetje van het bestuur en een (bijna) professionele fotosessie kon het feesten beginnen, niet bij AV maar bij de kantine van de hondenrenbaan. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het bier smaakte naar meer en de bitterballen binnen een mum van tijd weg waren.

Foto's: Marije Kreijkes

Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.