Apr 11

Vanavond was het dan zover, de inhaalwedstrijd tegen Electrolux AZC 3 op het programma. Deze wedstrijd was gepland op maandagavond omdat de tegenstander op de wedstrijddatum niet op kwam dagen. Dat velen de starttijd van de wedstrijd, 21:30 uur 's avonds, geen probleem vonden was duidelijk genoeg te zien aan de in grote getale gekomen waterpolo fans. Er stond hun een mooie wedstrijd te wachten!

Naar aanleiding van het drama afgelopen zaterdag in Alphen aan de Rijn, werd er voorafgaand aan de wedstrijd een moment van stilte ingelast.

1e kwart

Het eerste kwart werd direct begonnen met een score voor De Mors Heren 1. Via snelle breaks werden een aantal mooie doelpunten gemaakt en de tegenstander uit Alphen aan de Rijn, die duidelijk en om voor de hand liggende redenen niet helemaal bij de pinken was, kon daar niet veel tegenover stellen.

De heren van De Mors Heren 1 bleven geconcentreerd spelen en scoorden relatief makkelijk, maar Electrolux ACZ 3 kon toch nog redelijk volgen door onder andere sterk mid-voor spel. Zo was het mogelijk dat het aan het einde van het 1e kwart de stand 6-4 in het voordeel van de thuisploeg was.

2e kwart

Coach Hans Molendijk vond het tijdens de rust nodig e.e.a. te benadrukken zoals hieronder te zien is.


De aanwijzingen hadden effect! De heren van De Mors Heren 1 bleven dit kwartje maar komen en de (gelegenheids?) keeper van Electrolux AZC 3 had enigszins moeite het tempo te volgen gezien het veelvuldige uitpuffen en rusten en vasthouden aan één van de doelpalen. Toch bleven de bezoekers ook hun doelpuntjes meepakken via de twee sterke midvoors.

De eindstand in het 2e kwart was ditmaal 11-6, zodat de heren van De Mors Heren 1 met 3 doelpunten konden uitlopen en het verschil 5 doelpunten was. Het doel voor De Mors Heren 1 was minimaal een verschil van 6 doelpunten, dus nog even gas erbij!

3e kwart

In het 3e kwart was De Mors Heren 1 pas echt op stoom. Ze liepen uit naar een stand van 18-7, wat betekend dat ze in dit kwart 7 doelpunten maakten en Electrolux AZC 3 hier maar 1 doelpunt tegenover kon stellen. Dit kwam enerzijds door de goedlopende aanvallen (en het slechte keeperswerk van Electrolux AZC 3) en het goed neutraliseren van de mid-voor van de tegenstander. Dit ging vak wel ten koste van een uitsluiting van één van de heren van De Mors, maar uit de man-meer situaties werd slecht gescoord.

4e kwart

Ondanks de tussenbespreking van coach Hans Molendijk, begon in het 4e kwart de concentratie van De Mors Heren 1 terug te lopen.

Dat is dan ook in het scoreverloop terug te zien was; kon De Mors Heren 1 in de voorgaande kwartjes steeds uitlopen, in dit laatste kwart kwam Electrolux AZC een beetje terug, maar erg veel maakte dat niet meer uit voor de eindstand: 20-11.

Door deze winst klimt De Mors Heren 1 naar een, gezien het spel de laatste wedstrijden, verdiende 8e plek en blijven ze zicht houden op handhaving in Bond Heren 2B. Komende zaterdag moet De Mors Heren 1 uit tegen Livo 1, ga onze heren indien mogelijk daar steunen!

Kijk hier om de laatste stand te zien.


Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.