Apr 17

Gisteren stond de laatste wedstrijd voor De Mors Heren 3 op de kalender. Uit tegen Swol 1894 2 in Zwolle. Omdat de heren van De Mors Heren 3 het seizoen af wilden sluiten zoals ze dat ook waren begonnen, dus winnend, waren ze erg gemotiveerd. Totdat de heren van De Mors Heren 3 erachter kwamen dat er maar 8 spelers mee gingen! Niet de minste spelers natuurlijk, maar in dat warme water van Swol zijn een paar wisselspelers geen overbodige luxe. Dat bleek ook wel toen we aan de rand van het bad stonden, Swol had de bank vol zoals dat mooi heet, dus 6 wisselspelers. Dat riep om een andere tactiek, en die werd losjes uit de pols geschud:

  • Op eigen helft pressing met waar mogelijk terugvallen
  • Spaarzaam met de krachten omspringen
  • Breaks effectief en zakelijk afmaken

Deze afspraken werden effectief en geconcentreerd uitgevoerd, zelfs zo ver dat ook bij het opzwemmen aan het begin van de kwartjes spaarzaam met de krachten werd omgesprongen. Swol mocht de bal hebben, zodat er direct vanuit de break aangevallen kon worden! Dat Swol hier geen antwoord op had bleek wel uit het spelverloop; na een korte voorsprong voor Swol (1-0) konden de heren van De Mors Heren 3 al snel weglopen. Door een aantal mooie breaks (o.a. Arjen, Maarten, Jan S en Jan N.), acties en afstandsschoten (natuurlijk Jan N.) stond het tijdens het eindsignaal 4-8 in het voordeel van De Mors Heren 3! Geen onvertogen woord is er gevallen, eensgezind was De Mors Heren 3 in de uitvoering en er werd vooral elkaar veel gegund en veel overgenomen voor elkaar! Een prima wedstrijd al met al.

Hier is de definitieve uitslag en stand voor De Mors Heren 3 te vinden.

Over de wedstrijden van De Mors Heren 1 en De Mors Heren 2 kan ik helaas niet veel meer vertellen dan de uitslagen en de stand:


Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.