Aug 24

De vakantie zit er weer op, helaas.. Sterker nog, we zijn alweer een paar weekjes aan het werk en school voor Merle en Laura is deze week ook al weer begonnen! Maar wat was het een mooie vakantie! Hieronder een verslag van onze vakantie.

Bestemming

Als bestemming hadden we de camping Les Trois Lacs in Belmont-Tramonet uitgezocht.


Grotere kaart weergeven

Een kleine camping met Nederlandse eigenaars, zodat Merle en Laura zich ook verstaanbaar konden maken. Op de site van de camping zag het er veelbelovend uit, we hadden er zin in!

Vakantie

Woensdag 3 augustus op donderdag 4 augustus zijn we 's nachts om 03:00 uur weggereden. Volgens de TomTom zou de rit zo'n 1000 kilometer zijn, dus tegen 3 uur 's middags moest mogelijk zijn. Na een voorspoedige rit met onderweg mooi weer en de nodige stops waren we inderdaad tegen 14:30 uur op de camping.

De camping lag naast een riviertje, de Guiers, in een soort van dalletje. De grond waar we stonden was rotsachtig met een laag mos, waardoor de grond erg zompig aanvoelde en de hele vakantie vochtig bleef. Wel jammer. Hieronder een filmpje van het riviertje.

De eerste paar dagen rustig aangedaan, want een vouwwagen opzetten vereist ook de nodige moeite en zweetdruppels (en dat moet dan wel weer aangevuld worden met vocht, in dit geval met Kronenbourg biertjes). Aangezien we ook nog wel wat willen zien tijdens vakantie, was het rustig aan doen zaterdag al direct afgelopen.. Op pad!

Zaterdag 6 augustus, beetje rondtoeren & Aix-les-Bains

Na het opzetten van de tent was het tijd om de omgeving een beetje te verkennen. Uiteindelijk zijn we helemaal binnendoor naar Aix-le-Bains gereden. Een hele mooie rit, met prachtige bergen en schitterende vergezichten met hieronder een paar foto's van deze rit.


Maandag 8 augustus, bomenklimmen in St-Pierre d'Dentremont

Na een dag rust om bij te komen van een hele dag rijden vonden de dames het nodig de spieren te gaan gebruiken. Aangezien elke vakantie we minimaal één keer door de bomen moeten gaan slingeren, hadden de dames een rit naar St-Pierre d'Entremont in gedachten. Na een werkelijk schitterende rit die wel lang duurde, konden we met z'n allen de bomen in.

Omdat Laura nu ook groot genoeg was, mocht ook zij iets meer dan het 'ukkie parcours'.

Mams stond doodsangsten uit, maar Merle, Laura en paps vonden dit fantastisch zoals hieronder wel te zien is!


Dinsdag 9 augustus, Saint-Hilaire-Du-Tuvet

Buurtjes op de camping hadden ons aangeraden hier eens te gaan kijken. Wanneer je in Montfort begint, kun je met een treintje naar  het uitkijkpunt in St. Hilaire. Dan moet je niet, zoals paps deed, direct naar St. Hilaire rijden. Maar ondanks dat we niet met het treintje zijn geweest, wel heel veel gezien en gedaan. Zo waren ze bij St. Hilaire bezig met parapenten (het oefenen van, want we hebben niemand zien opstijgen).


Als je er toch bent, waarom dan niet een stukje wandelen?

En zeg nou zelf, zo'n uitzicht als hieronder is toch genieten?


Woensdag 10 augustus, BBQ

Is het nu niet hoog tijd om een keertje de BBQ aan te steken? We zijn al 6 dagen in Frankrijk op vakantie, en alleen nog maar normaal gegeten!? 's Morgens eerst inkopen bij de Super-U in Le Point de Beauvoisin, en met de ingedienten lekker zelfs gemarineerde stokjes maken. Heerlijk!


Donderdag 11 augustus, Saint-Même

Volgens alweer onze overbuurtjes was de waterval van Saint-Même de moeite waard. Niet alleen de omgeving, maar ook zeker de rit ernaar toe en de beklimming zou heel mooi moeten zijn. Wij 's morgens op weg naar Saint-Même d'en Haut.


Grotere kaart weergeven

De buren hadden inderdaad niets teveel gezegd. Naast de schitterende omgeving was de klim naar de waterval zelf (eigenlijk watervallen, het waren er meer) zeker de moeite waard, zoals hieronder te zien is.


Ja! Daar ergens moesten we omhoog! Daar ergens waren de watervallen! Ok, laten we maar beginnen.


Na een stuk klimwerk waar een klimgeit nog moeite mee zou hebben (of niet, ik heb die beesten nooit zien klimmen), kwamen we aan bij de grootste waterval. En die was best wel indrukwekkend! En ook een beetje nat :-)

Na de waterval dachten we, als volleerd klimmers, de zwarte route wel even af te kunnen maken. Na nog bijna drie kwartier klimmen waren we zowat op het midden van de route, dachten we.. Er waren echter nergens bordjes of andere herkenningspunten te vinden, zodat we op een gegeven moment maar besloten hebben terug te keren via dezelfde route. Maar man, wat een uitzicht daarboven. Doe wel bergschoenen of ander stevig schoeisel aan en hou de kids in de gaten!

Zondag 14 augustus, Annecy

Er was minder weer voorspeld in de regio waar wij zaten, en dan moet je dat maar ontvluchten, nietwaar? Aangezien Annecy niet zo heel ver van ons vandaan was, zijn we daar maar wezen kijken. Na kort zoeken naar een gratis parkeerplek (want we zijn en blijven Nederlanders) konden we de stad verkennen, en laat daar nu net wat te doen zijn! Allemaal kraampjes, winkeltjes en straatartiesten, zodat we ogen en oren tekort kwamen.

Omdat er toch wat cultuur gesnoven moet worden op vakantie, hebben we met z'n allen ook nog het kasteel van Annecy bezocht, waar een soort van tentoonstelling aan de gang was met als onderwerp moderne kunst (denken we).. Het kasteel zelf was leuk om te zien, de tentoonstelling, ehm, was iets minder..

Maandag 15 augustus

De dag dat de Lassche's kwamen. Dan wordt er 's morgens niet zoveel meer gedaan, behalve lekker rustig aan doen. Merle keek erg uit naar de komst van Marleen, konden ze eindelijk met z'n tweetjes slapen in de tent. En ach, we keken er allemaal wel naar uit, want met de Lassche's verveel je je nooit! Zodat we 's avonds met z'n allen gezellig om de BBQ zaten :-)

Dinsdag 16 augustus, bootje varen en zwemmen in Lac de Bourget

Het oorspronkelijke idee was te gaan kajakken maar geen enkele verhuurder was bereidt onze eurootjes in ontvangst te nemen (beter gezegd, we hebben geen enkele verhuurder kunnen vinden, vandaar dat van helemaal bij Chanaz uitkwamen). Voordeel hiervan was wel dat we hier niet moe van werden, aangezien het een elektrisch bootje was, kajakken was aan de andere kant wel iets leuker.


Grotere kaart weergeven

De route die we gevaren hebben, was van Chanaz naar Lac de Bourget, via een kanaal wat daartussen loopt. De heen en terug vaart was in totaal 1½ uur, en daartussen hebben we nog een uurtje op het Lac de Bourget gedobberd. Hieronder een paar filmpjes.Woensdag 17 augustus

We hadden het al vaker gezien bij andere vouwwagen eigenaren, de dag voor vertrek alvast de voortent en eventueel luifel afbreken, zodat op de dag van vertrek het werk meevalt. We hadden het idee dat wel even te doen voor 12:00 uur 's middags, maar viel dat even tegen. Pas tegen 2 uur 's middags hadden we de boel een beetje aan kant, zodat we nog een beetje konden gaan genieten van de laatste vakantiedag.

We hadden al eens eerder bij Aix-les-Bains gezwommen, dus nu aan hetzelfde meertje maar dan de andere kant bij een soort van 'gemeente strandje' wat door de locals druk bezocht werd. En, aangezien het de laatste vakantiedag was, een afsluitend etentje. Een echte, dus geen Mmmmmm of ander fastfoof.


Donderdag 18 augustus. terug

De vakantie zit erop.. Helaas! 's Morgens de laatste zooi afgebroken en opgeruimd waarbij we hulp hadden van Henk & Maarten Lassche. Na een laatste kopje koffie bij Henk, snik, hebben we om 1 uur 's middags de terugtocht gestart.

Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as(Linear | Threaded)
  1. No comments

Add Comment


E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.