Feb 1

Ik liep vanmorgen door de stad en ik zag allerlei boeken over afvallen.. De één nog fleuriger dan de ander, met prachtige foto's en gerechten, van redelijk geprijst tot schreeuwend duur en bijna allemaal met mooie beloftes. Ik zet er vol verbazing naar te kijken, want waarom veel investeren terwijl de oplossing volgens mij helemaal niet moeilijk hoeft te zijn:

  • Laat al het snacken staan
  • Stop met alcohol, frisdranken en vruchtendrankjes en drink alleen nog maar water. Gewoon uit de kraan of iets vergelijkbaars zolang het alleen maar water is.
  • Eet gezond en regelmatig, met dagelijks voldoende groenten, fruit en noten.
  • Beweeg. Bijvoorbeeld door twee maal per week een 1½ uur sportschool en daarnaast een flinke wandeling of fietstocht.
  • Bovenal; eet met mate! Een beetje leeg gevoel is helemaal niet erg.

Van het bovenstaande kun je best na één maand afwijken door in de weekenden met mate wel snacks te nemen, een lekker wijntje of iets dergelijks, zolang je door de week je er maar aan houdt. Voor mij werkt het prima, in iets meer dan één maand ben ik 6kg kwijt! Dus waarom al die boeken in huis halen terwijl gewoon je boerenverstand gebruiken hetzelfde resultaat geeft.

Bovenstaande is uit eigen ervaring gedeeld. Ik heb er niet voor gestudeerd en pretendeer zeker niet een voedingsdeskundige te zijn! Hou rekening met jezelf en hoe je je voelt en neem bij twijfel contact op met een deskundige.

Posted by Jan Schulenburg

Jan 2

Oeps.. Wel aangemaakt maar niet geplaatst. Dan maar iets te laat:

Posted by Jan Schulenburg

Jan 2

Aan de toevallige bezoeker die deze site bezoekt; een heel goed en voorspoedig 2018 toegewenst!

Posted by Jan Schulenburg

Dec 28

Eind december was het dan eindelijk zover. Mijn zwager kwam de kast die opgemeten was plaatsen, zodat we eindelijk de boeken die al tijden op zolder lagen te verstoffen gewoon in de kast konden leggen. Het plaatsen was in een dag gedaan, dankzij de goede voorbereidingen van mijn zwager. Het schilderen heeft nog in totaal 2 dagen geduurd, hieronder een paar foto's.

Posted by Jan Schulenburg

Oct 10

Na meer dan 20 jaar op hetzelfde bed te hebben geslapen (vakanties uitgezonderd) werd het voor de Schulies wel eens tijd een ander bed te zoeken. Niet dat het bed, of beter gezegd de bed-ombouw, slecht was, nee, de matrassen lieten wel wat te wensen over (doorzakken, kuilvorming). En als je dan toch aan het kijken gaat kun je al snel verdwalen in de mogelijkheden.. Moet het een M-Line matras worden van Beter Bed die door sporters aanbevolen word? Of een Swiss Sense boxspring waarvoor al die reclame is? Moeten we toch maar gaan voor een slaapspecialist zoals Konijnenbelt uit Nijverdal waar je geholpen wordt met een SlaapID meeting zodat je precies weet hoe vaak en hoe lang je op welke zij, rug of buik slaapt? Of zoeken we het dichterbij, zoals bij Twents Bed, waar naaste familie alleen maar positieve verhalen over hadden..

Voor alles is wel wat te zeggen en voor elk budget is wel wat te vinden. Waar de M-Line van Beter Bed wel ontzettend lekker lag maar die je minimaal elke 10 jaar moet vervangen tot de Swiss Sense die heel veel keuze mogelijkheden gaf maar er op Internet weer minder vanaf kwam.

Tijdens de bouwvak kwamen we uit bij de slaapspecialist Konijnenbelt in Nijverdal waar ze een SlaapID meeting hebben uitgevoerd. Gedurende een week hebben we met een sensor geslapen waardoor ze precies konden zeggen hoe vaak we draaiden (vaak) en wat voor soort slapers we waren (onrustig en veel te veel op de buik). Ze hadden een aantal matrassen in het assortiment die prima aansloten op wat we zochten, alleen niet voor ons budget.. Dit heeft ons echter wel ontzettend geholpen met het maken van de keuze omdat we nu wel wisten waar we op moesten letten!

Uiteindelijk kwamen we toch terecht bij Twents Bed waar we een mooie boxspring hebben gekozen, binnen ons budget en aansluitend op onze wensen! Afgelopen vrijdag is deze geplaatst. De eerste indrukken zijn wisselend, maar we moeten nog wennen na ruim 20 jaar op een standaard matras te hebben geslapen. Hieronder eebn paar foto's van het nieuwe bed en de nieuwe kastjes die er dan wel weer noodgedwongen bij moeten.

Posted by Jan Schulenburg

Oct 3

Zaterdag 3 oktober 2015 moest De Mors Heren 4 aantreden tegen het 1e herenteam van De Grunte uit Hardenberg. Dat deze wedstrijd niet makkelijk zou gaan worden was te verwachten gezien het grote aantal afzeggingen van De Mors Heren 4 basisspelers. Gelukkig konder er twee prima extra krachten gevonden worden in de personen Dick ten Bolscher en Henk Roosink.

In het eerste kwart ging het spel nog redelijk gelijk op, al had De Grunte wel het beste van het spel en konden zij ook beter het spel maken. Het spel kantelde nadat Dick ten Bolscher met een U20 naar de kant werd gestuurd en de scheidsrechter het nodig vond een opmerking van Dick te bestraffen met het verlaten van het bad door Dick ten Bolscher. Door de onzekerheid die op werd geroepen door totale willekeur in het fluitgedrag kon De Grunte (terecht) uitlopen en de wedstrijd simpel uitspelen. Dat de eindstand 'maar' 4-12 was, was een verdienste van Richard Smit die uitstekend keepwerk liet zien, zelfs of moet ik zeggen juist bij 1-0 situaties!

Jongens, de volgende keer beter en hopelijk completer!

Posted by Jan Schulenburg

(Page 16 of 16, totaling 91 entries)