Aug 15

Dit jaar zijn de Schulies niet op vakantie geweest maar hebben de tijd nuttig besteed. In de drie weken die we thuis zijn geweest hebben we een aantal zaken uitgevoerd waarvan wij happy van worden. Zo is de zolderkamer compleet opnieuw opgeruimd, geschilderd en weer ingericht, is er een tweetal keren een bezoek gemaakt aan de rommelmarkt (veel te vroeg!) en is er een nageltje nieuw toilet geïnstalleerd. Hieronder meer.

Zolderkamer

De inrichting oude zolderkamer dateerde al uit ergens begin 2000 met uitzondering van de Ikea slaapbank die veelvuldig gebruikt wordt door logees. Door alle jaren heen was er de nodige zooi verzameld en was om opruim en opschoon actie erg nodig. Na alles er uit te hebben gepakt zijn we begonnen met het sauzen van de muren en het plafond, zijn de balken gebeitst en als laatste is alles weer ingericht.

Doordat de kast die er stond een beetje uit elkaar aan het vallen was is er een nieuwe hang/leg kast bij Ikea gescoord samen met een bijpassend TV meubel. De zolder is zo weer klaar voor de hordes vrienden en vriendinnen van beide dochters.

Door alle opruimacties waren er veel 'rommelmarkt'-waardige spulletjes verzameld. Op twee donderdagen in de vakantie hebben we ons ertoe kunnen zetten vroeg uit de veren te gaan en een plekje op de oude veemarkt te veroveren. De opbrengsten waren minder, de sfeer was onveranderd goed.

Toilet

Het toilet was een tweede klus die op de agenda stond. Doordat de afvoer van de fontein afgebroken was in de kruipruimte en de afvoer zelf in de muur verwerkt was, moesten de tegels er af. Als de tegels er toch af moesten konden we ook de WC wel aanpakken, waarvan het reservoir niet goed doorliep. Als we toch alles er af haalden konden we in de hal ook wel nieuwe vloertegels leggen. Kortom, flink wat hakwerk om de boel leeg te krijgen en hulp van buiten om de boel weer strak te krijgen.

Na de laatste vakantieweek was er e.e.a. geplaatst en weer een week later was ook klus 2 afgerond, en het toilet mag er zijn! De apparatuur komt van Plieger en de tegels van Dannenberg Tegelwerken uit Rijssen.

Posted by Jan Schulenburg

0 Comments

Display comments as (Linear | Threaded)
  1. No comments
The author does not allow comments to this entry